G-Kamp 2023 – CALYPSO Performance Ensemble    

G-Kamp 2023

Wat een week om de zomervakantie te starten!!!

Inclusief werken bij verenigingen is een hot topic. Ook CALYPSO maakt er een doelstelling van om het verenigingsleven open te stellen voor mensen die niet het standaard verwachtingspatroon hebben. Na onze ondersteuning aan de film ‘Yes’ van Groep Ubuntu in 2022, gingen we nu nog een stapje verder. Noa Malfait en Marthe Bossuyt, beiden lid van onze vereniging, hebben in samenwerking met ‘De Stroom’ uit Kortrijk een heel leuk kamp uitgewerkt voor jongeren met een beperking.

Iedere dag kwamen onze begeleiders en jongeren met plezier af om nieuwe dingen aan te leren of de creativiteit op andere manieren te laten vloeien. De dag zat dus tjokvol met verschillende manieren om je te uiten, dit in de vorm van dans, muziek of creativiteit. Naast het creatieve aspect op ons kamp hebben we natuurlijk ook de nodige aandacht voor spelmomenten.

Noa en Marthe brachten de jongeren onze manier van dansen en muziek maken bij. Verschillende technieken van dans en muziek werden op een speelse manier aangebracht. Dit resulteerde in een superleuk toonmoment op vrijdag. Na de vele inspanningen van door de week, konden de deelnemers samen met hun familie en vrienden napraten in onze CALYPSO-bar.

ZEKER VOOR HERHALING VATBAAR !!!

Het weekverloop van ons G-kamp:

Maandag

Na een eerste kennismaking met de verschillende deelnemers werden de basisprincipes van dansen en drummen uitgelegd.

In de namiddag lieten de deelnemers hun creativiteit los in een knutsel en spelmoment.

Dinsdag

Gezien de basisprincipes al uitgelegd werden, konden wij ons focussen op het aanleren van de eerste oefeningen.

In de namiddag werd de muzikale kennis getest tijdens een muzikale quiz. We genoten verder van een zelfgemaakte kermis in het CALYPSO-lokaal.

Woensdag

De eerste oefeningen van de dinsdag zijn een schitterende basis om ons optreden op het toonmoment voor te bereiden. Alles verloopt steeds vlotter.

De creativiteit werd in de namiddag volledig losgelaten bij het beschilderen van recuperatiemateriaal zoals cd’s. Het werd een prachtig kunstwerk!!!

Donderdag

Nu de basisoefeningen al heel goed gekend zijn, kunnen we ons focussen op het show-gehalte. Iedereen voelt zich superklaar voor het grote toonmoment van morgen.

Om de zenuwen toch wat onder controle te kunnen houden, wordt een spelmoment ingebouwd in de namiddag. Het muzikaal pak is een schitterende afleiding hiervoor. De vele inspanningen werden dan ook beloond met een heerlijk ijsje!

Vrijdag

Vandaag is het de grote dag en maken we ons klaar voor ons eerste optreden. Een laatste herhaling… een laatste uitleg… Iedereen is er klaar voor!

Familie, vrienden en CALYPSO-leden zijn op post om in de namiddag en de deelnemers aan het kamp met volle overgave te zien optreden.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde eerste editie van het G-kamp!!!

De ervaringen van onze begeleiders

Marthe Bossuyt

“Ik was enorm verrast hoe snel de deelnemers de verschillende nummers konden aanleren. Stiekem vond ik het wel eens leuk om aan de andere kant van het veld te staan, dus even als begeleider en niet als lid.

Het was zo een unieke ervaring en hopelijk blijft het niet bij die ene keer, want het was fantastisch om te doen!”

Noa Malfait

“Ik vond het een super toffe week! Iedere dag kwam ik toe met een big smile omdat het zo leuk was. De deelnemers waren stuk voor stuk fantastisch en leerden zo snel! Het was zeer aangenaam om mijn passie te mogen doorgeven aan anderen. Om dan te zien hoe hard zij er ook van genieten, is zo mooi!

Ik hoop heel hard dat we dit kamp nog meerdere jaren kunnen doen, ik heb heel hard genoten!”

Foto’s van het kamp:

2 reacties op “G-Kamp 2023”

  1. VLAMO VZW Geert Vanmaeckelberghe avatar
  2. Kelsey Lansen avatar
    Kelsey Lansen

    Het was echt super leuk